Beste leden en ouders, verzorgers, 

De zomervakantie is begonnen. Vanuit SV Balans blikken we nog even terug en kijken we alvast vooruit naar wat er na de vakantie gepland staat.

---

Afscheid Corry

Corry Westerkamp heeft haar laatste les aan de senioren-groepen gegeven. Na jarenlange, trouwe dienst hebben we woensdag 6 juli onder het genot van een bakje koffie/thee met gebak afscheid genomen van Corry.

Wij bedanken Corry voor haar werkzaamheden voor de vereniging en wensen haar veel geluk en gezondheid in de toekomst.

Voor de 50 fit groep op dinsdag kunnen we melden dat Sandra Soppe deze lessen gaat geven.
De groepen 50 sport & spel en 55 gym worden waarschijnlijk voorlopig samengevoegd op de woensdagmorgen. Wij kijken hiervoor nog naar een goede oplossing. Zodra er meer bekend is, wordt dit gecommuniceerd.

---

Afscheid Serena

Serena Pap heeft het afgelopen jaar  de peuters en de kleuters les gegeven. Ze deed dit op een erg leuke manier en samen met de kinderen had ze elke week weer veel plezier.

SV Balans bedankt Serena voor haar enthousiaste inbreng. Wij wensen haar veel succes met haar loopbaan.

Naast Serena, hebben ook Meike en Laura afscheid genomen van de peuters en de kleuters.

We hebben gelukkig een opvolgster gevonden: De lessen worden na de vakantie gegeven door Sandra Soppe.

---

Sandra Soppe stelt zich voor

Hallo,

Ik ben Sandra Soppe, ik woon in Bedum samen met Cor en onze drie kinderen, Anne, Evy en Rino.

Vanaf september 2016 zal ik peuter en kleuter en senioren gym gaan geven bij SV Balans. Een groot aantal jaren geleden heb ik de ALO afgerond en daarna Pedagogiek gestudeerd. Inmiddels werk ik al weer 12 jaar bij Huis voor de Sport Groningen, waar ik de laatste jaren voor de gemeente Eemsmond sportstimulering projecten coördineer op twee basisscholen in Warffum en alle peuterspeelzalen in de gemeente.

Wij zijn blij met de komst van Sandra en wensen haar een mooie tijd bij SV Balans.

---

Showmusical

De lessen van showmusical gaan stoppen. Petra en de meiden hebben veel plezier beleefd aan de lessen. Tijdens de uitvoering en de Wielerronde konden ook de toeschouwers genieten van de mooie optredens. Helaas kunnen niet alle huidige leden blijven meedoen met de lessen en zijn er te weinig nieuwe leden bijgekomen. Wij hebben daarom moeten besluiten om de lessen volgend seizoen niet voort te zetten.

Dancemix 

Maar we nemen geen afscheid van Petra. Gezamenlijk bekijken wij de mogelijkheden voor het opzetten van een dansgroep voor meiden van 10 t/m 15 jaar. In deze groep, die 'Dancemix' gaat heten, komen verschillende dansstijlen aan bod, zoals Jazz, Showdance, Modern en Streetdance. Hierdoor is de les zeer afwisselend! Het is de bedoeling dat de lessen gaan starten in week 37 (half september). Meer informatie zal verstuurd worden zodra dag en tijdstip bekend is. Heb je belangstelling, vragen of wil je je alvast aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar ledenadministratie@balansbedum.nl.

---

Film uitvoering

Eind maart hebben we kunnen genieten van een fantastische uitvoering. Er wordt nog druk gewerkt aan het monteren van de film. Dit is een tijdrovende klus, omdat wij er een mooi geheel van willen maken.
Daarom vragen wij jullie nog even geduld te hebben. Zodra de film klaar is, melden wij dat direct.

---

 

Trainingspakken

Het is alweer even geleden dat de tweede ronde is gestart voor het bestellen van trainingspakken. Helaas kunnen wij pas bestellen per 10 stuks. Wij verwachten dat dat in september/oktober zal zijn.

Heb jij belangstelling voor een mooi trainingspak van SV Balans, klik dan hier.

---

Open lesmaand september

In de maand september biedt SV Balans iedereen de mogelijkheid kennis te maken met de aangeboden sporten. De kans om vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes of andere bekenden te laten zien hoe leuk het is bij SV Balans. Alle lessen zijn in september gratis toegankelijk, zodat iedereen kan ontdekken of de gekozen sport bij ze past.

Er kan meegedaan worden aan turnen, waarbij turnen op de toestellen centraal staat.

Bij Ouder- en peutergym en kleutergym worden kinderen spelenderwijs vertrouwd gemaakt met bewegen zoals klimmen, rollen, gooien, vangen, springen, balanceren. Naast het bewegen leren ze te luisteren naar elkaar, wachten op je beurt, zelfstandig aan een oefening werken, samenwerken/samenspelen, etc.

Voor de jongens is er jongensgym. Een les bestaat uit conditie-, kracht- of lenigheidsoefeningen (warming-up),  soms turnen op toestellen en als afsluiting een leuk spel.

Sinds dit jaar bieden wij freerunning aan. Tijdens de lessen Freerunning worden de kinderen begeleid om op een spelende en leuke manier kennis te maken met deze spectaculaire sport.

Ook voor de 50-plusser is binnen SV Balans de mogelijkheid om in beweging te blijven. Er zijn drie verschillende lessen waaraan deelgenomen kan worden: 50 Fit, 50 Sport en Spel en 55 Gym. Iedere type les heeft haar eigen insteek qua sporten.

Op vrijdagavond wordt door een aantal enthousiaste heren gevolleybald.

Eind augustus zal op onze website het meest actuele rooster staan vermeld en zal er een persbericht worden verstuurd.

---

It's BBQ Time!

Voorgaande jaren sloten wij het seizoen af met een gezellige BBQ. Dit jaar hebben we ervoor gekozen de BBQ als seizoensstart, na de zomervakantie en de open lesmaand (september) te plannnen.

De BBQ staat gepland voor zaterdag 1 oktober.
Kom jij ook? 
Details volgen na de zomervakantie.

---

Gewijzigde lestijden maandaggroepen

Maandag 27 juni heeft onze nieuwe trainster van de maandaggroepen, Chantal ten Hove, zich voorgesteld. Na de zomervakantie zal zij deze groepen gaan lesgeven.


Vanwege haar agenda zullen de aanvangstijden van de lessen een uur worden vervroegd.
Dat betekent dat de eerste les zal starten om 16:00 uur.

Turnen junior 1: 16:00 tot 17:30 uur
Turnen senior 1: 17:30 tot 19:00 uur.

---

Indeling turngroepen

Vanwege een sterke groei van het aantal turnleden zijn momenteel een aantal turngroepen te groot om iedere turnster de nodige aandacht te geven. Daarnaast zijn er turnleden die graag meer uren willen trainen op hun niveau of juist meisjes die wel eens wat anders willen dan toestelturnen.

Daarom wordt er door de trainers en het bestuur gekeken naar een nieuwe indeling van de groepen. Hierbij houden wij rekening met de grootte van de groep, indeling op leeftijd en proberen wij wat meer tijd te geven aan de wedstrijdturnsters.
Wij willen het een ieder graag naar de zin maken, maar realiseren ons dat dat bij ruim 100 turn- en gymleden erg lastig zal zijn.

De nieuwe indeling zal na de zomervakantie worden gecommuniceerd en zal ingaan vanaf maandag 3 oktober.

---

SponsorKliks

SV Balans is een samenwerking aangegaan met Sponsorkliks. Iedereen kan hierdoor op een eenvoudige manier SV Balans sponsoren. Met het geld dat wij hierdoor ontvangen kunnen wij materiaal kopen of iets extra's doen.

Op onze homepage en onderaan de nieuwsbrieven is het SponsorKlik logo geplaatst. Door hierop te klikken kan vervolgens een keuze gemaakt worden uit meer dan 100 grote webshops. Van elke aankoop ontvangt de club 75% van de commissie.
Het is eenvoudig en zo kan je op een laagdrempelige manier SV Balans sponseren.
Het kost jou geen cent extra!

Hoe werkt het?

Heel simpel: webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks wordt gedaan. 75% van deze commissie stort SponsorKliks op de bankrekening van SV Balans. Of jij nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of jij gaat via SponsorKliks naar de site van Bol.com, jij betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit en profiteren de leden van SV Balans hiervan.

Wil jij SV Balans gratis sponsoren? Denk dan bij de volgende online aankopen aan ons en zoek de webwinkel via het SponsorKlik logo op onze website.  Voor jou een kleine moeite, voor SV Balans directe inkomsten.

---

SV Balans heeft primeur met eigen app

Een primeur in Bedum, maar ook in de noordelijke helft van Nederland: SV Balans is de eerste sportvereniging met een eigen app! De nieuwe app, die beschikbaar is voor IOS en Android, geeft SV Balans de mogelijkheid om nog meer personen te bereiken.

Wij hebben de ontwikkeling van de app uitbesteed aan de 17 jarige ondernemende whizzkid Daan Haitsma uit Bedum. Hij is de bedenker en ontwikkelaar van de app.

Daan timmert sinds dit jaar met zijn eigen bedrijf Allmedia4you flink aan de digitale snelweg. Allmedia4you verzorgt alles op het gebied van webdesign en multimedia in de volle breedte.

SV Balans wil pioneer Daan graag bedanken voor deze mooie app. Bestuur en trainers kunnen nóg beter in contact blijven met iedereen, die op de hoogte wil blijven van het nieuws binnen de vereniging. 

Voor meer informatie over Allmedia4you: www.Allmedia4you.nl

---

Fijne vakantie

Wij wensen jullie een fijne vakantie toe.
Tot ziens in week 35! De lessen starten weer op maandag 29 augustus.

Met sportieve groet,

Martine Boomsma
Namens bestuur en leiding van SV Balans