Beste deelneemsters en ouders/verzorgers van de deelneemsters,

Weken van voorbereiding gingen vooraf aan de wedstrijd van zaterdag 24 juni. Met heel veel plezier hebben we dit gedaan en wij zijn ontzettend trots hoe de dag is verlopen. In deze nieuwsbrief het wedstrijdverslag en de uitslagen.

---

Afgelopen weekend stond het sportpark van Bedum bol van sportieve activiteiten. Ook SV Balans droeg hier haar steentje aan bij. In sporthal de Beemden werd door 116 turnsters van de verenigingen SVU, MEXS*2000, SV DIOS, GV Baflo, Sportfit Delfzijl en de organiserende vereniging SV Balans gestreden om de medailles.

Om half negen begonnen de eerste 54 turnsters aan hun wedstrijd. Hierin kwamen de jongste turnsters in actie. Voor SV Balans waren Robine Dijkhuis (6 daagjes 6 jaar) en Lieke Gollnau (5 jaar) de jongste deelneemsters. Dit was hun allereerste wedstrijd en de meisjes eindigen bij elkaar op een keurige 10e en 11e plaats. Imke Rosing pakte in deze groep de bronzen medaille, mede dankzij een goede vloeroefening. Zij turnt nog maar drie maanden bij SV Balans, wat haar podiumplaats extra bijzonder maakt! Een vierde plaats was er voor Annelin Vliem.

Er was bij categorie Mini Instap D2 een volledig podium van SV Balans turnsters: Amely Vliem werd derde, gevolgd door Noemie Santos Santana Saboia. Winnares was Nova Mers. In deze categorie waren veel SV Balans turnsters. Sterre Weingärtner eindigde op een vierde plaats, Dione Gerdes werd vijfde, Jade Scholma zevende, Evy Dijkstra achtste en Sabijn Mossel tiende. 

Bij Instap D3 wist Rosan Bel met een mooie sprong en vloeroefening beslag te leggen op een tweede plaats. Liselotte van Wakeren was de beste op sprong. In het algemeen klassement eindigde ze op de negende plaats.

Geen podiumplaatsen bij Instap D2. Jasmijn Damminga werd vijfde, Inda Spakman zesde en Fleur Drent legde beslag op de negende plaats.

 

Aan het einde van de ochtend kwamen de iets oudere turnsters in actie. In totaal 31 meiden lieten de toeschouwers en de jury zien wat ze in hun mars hebben.
Bij Jeugd 1 D2 was Marissa Urbach duidelijk de beste. Op alle onderdelen turnde zij zich naar de eerste plaats. Nienke Haak eindigde achter haar als tweede.
Bij Jeugd 1 D3 was er ook een tweede plaats voor SV Balans. Faith Nanyunja mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.
Spannend was het in categorie Junior G. Uiteindelijk kregen we hier twee winnaressen: Monique Urbach en Kim Bolhuis mochten allebei op de hoogste tree van het podium staan.
In de gecombineerde categorie Jeugd 2 F en Junior F kwamen twee SV Balans vriendinnen op het podium: Irse Haitsma was heel blij met haar derde plaats en Laura Boomsma eindigde bovenaan dankzij o.a. een knappe brugoefening. Anne-Lynn Koenes was tweede op brug en balk. In het algemeen klassement werd ze vierde.

 

In het derde blok kwamen de laatste 31 turnsters in aktie. In categorie Pupil 1 D2 kwam Elin van Dijk een tiende punt tekort voor een podiumplaats. Ze was eerste op brug en vloer en eindigde op een vierde plaats in het eindklassement.
Met een eerste plaats op brug wist Anoek Harkema in het eind klassement beslag te leggen op een tweede plaats in categorie Pupil 2 D2.
Mirte Geurkink veroverde met vier goede oefeningen de eerste plaats bij Pupil 2 D3.
Twee medailles waren er voor SV Balans in de gecombineerde categorie Pupil 2 N3 en Jeugd 1 D1. Ondanks een voor Kirsten Vliem wat magere balk oefening wist ze met haar uitstekende vloeroefening toch de gouden medaille binnen te halen. Dagmar Niemeijer werd eerste op de balk en derde in het totaal klassement. Sarah Visser eindigde op een zesde plaats. Haar beste oefening was op de balk.
Bij Pupil 1 D1 waren er twee deelneemsters. De spanning was daar niet minder groot om, de turnsters waren aan elkaar gewaagd. Dankzij de goede balkoefening pakte Anneke Kruiger uiteindelijk het goud.
In de voor Leandra Middel laatste turnwedstrijd was er voor haar een mooie derde prijs bij Senior E. Jantine Kruiger turnde zich naar een tweede plaats op sprong en brug, maar had niet zo veel geluk op de balk. Ze eindigde in het eindklassement op de vijfde plaats.
Ook Marit Dwarshuis had in categorie F helaas niet haar beste balkoefening. Ze had een eerste plaats op sprong en vloer, een tweede plaats op brug en een vierde plaats in het eindklassement.

 

Wij kijken terug op een prachtige wedstrijddag met podiumplaatsen voor 18 SV Balans turnsters. Ook de turnsters die (net) niet op het podium kwamen werden beloond voor hun prestatie met een ‘goed gedaan’ medaille.

Wij bedanken:
Juryleden
Trainsters Claire van der Laan en Sanne Wolters
Assistent trainers: Irse Haitsma, Anne-Lynn Koenes en Jantine Kruiger
EHBO: de heer Vliem
Muziek: Daan Haitsma en Klaas Jan Haitsma
Telcommissie: Diana van Dijken en Jolanda Groenewold
Catering: Sandra Zijl
Bakkers en verkopers van de cupcakes
Vervoer toestellen: Piet Lanting
Fotograaf: Johan Kruiger
Vrijwilligers die vrijdag hebben geholpen alles klaar te zetten en zaterdag alles op te ruimen.
Alle overige vrijwilligers

Zonder vrijwilligers is het onmogelijk om zo’n mooie dag neer te zetten.

De uitslagen:
Blok 1, baan 1
Blok 1, baan 2
Blok 2, baan 1
Blok 2, baan 2
Blok 3, baan 1
Blok 3, baan 2

 

Foto's en video:
Johan Kruiger heeft veel mooie foto's gemaakt. Deze foto's worden binnenkort op onze website geplaatst. Ook wordt er gewerkt aan een filmpje dat op de site komt.

Wij mochten veel positieve reacties ontvangen van de andere verenigingen. Wie weet kunnen we volgend jaar samen een competitie organiseren.

Met sportieve groet,

Wedstrijdcommissie Bedum 2017

Alida van der Kamp, Diana van Dijken, Claire van der Laan, Sanne Wolters en Martine Boomsma