Beste leden en ouders/verzorgers van de leden van SV Balans, 

Wij zitten alweer in de laatste maand van 2017. Een maand waarbij je even terugkijkt naar het afgelopen jaar, maar ook vooruitblikt naar dat wat gaat komen. In deze nieuwsbrief daarom een korte terugblik en een kijkje in de toekomst. Veel leesplezier.

---

Terugblik

Het seizoen 2017 - 2018 startte niet soepel. Door het vertrek van een aantal trainers, moesten we in korte tijd op zoek naar goede vervanging. Dit bleek een lastige klus, maar gelukkig zijn wij hierin geslaagd. Wel heeft dit in het begin geleid tot onrust in de groepen. Vanuit het bestuur hebben we geprobeerd iedereen zo goed mogelijk te informeren over de genomen stappen. Wij zijn nu nog op zoek naar extra trainers, met name voor de mini instap en instap op maandag. Mocht jij iemand weten die hiervoor geschikt is, dan horen we dit graag.

Gelukkig kunnen we terugkijken op mooie activiteiten. Veel turnsters hebben mee kunnen doen aan twee wedstrijden: de jaarlijkse Regiowedstrijd in Uithuizen en de door SV Balans zélf georganiseerde wedstrijd op 23 juni. Daar zijn wij weer enorm trots op. Het aantal deelnemers was nog nooit zo hoog en wij kunnen terugkijken op een leuke, succesvolle dag!

Daarnaast zijn wij begin 2017 begonnen met het programma Nijntje beweegdiploma en de eerste peuters en kleuters hebben hun diploma ontvangen. Wij willen hier in 2018 mee doorgaan!

Ook dit jaar had Sinterklaas het druk, maar hij had wel een Piet gestuurd om bij de peuter- en kleuterlessen aanwezig te zijn. De kinderen kregen een mooi Pietendiploma en hebben samen met Zwarte Piet kunnen bewegen. Alle jeugdleden zijn verrast met een heerlijke chocoladeletter, mede mogelijk gemaakt door Jumbo Bedum, waarvoor dank!

Als vereniging hebben wij laten zien dat we met veel leden een steentje bij willen dragen aan de Paasbrodenactie en de Grote Clubactie. Deze acties zijn belangrijk voor de vereniging om zo extra geld op te kunnen halen. Mede hierdoor kunnen wij nieuw materiaal aanschaffen en leuke activiteiten organiseren. Ideeën en wensen zijn er genoeg, maar die blijken lastig om alleen met (assistent) trainers & bestuursleden te organiseren. Daarover straks meer in deze nieuwsbrief.

---

Word jij ons nieuw bestuurslid?

In februari gaan drie bestuursleden het bestuur van SV Balans verlaten. Onze voorzitter Menne Vliem heeft zich de afgelopen 5 jaar enorm ingezet voor de vereniging en draagt nu graag het stokje over, zodat er nieuwe energie in het bestuur kan komen. Ook gaan Ard Buikema en Karmen Zuidema stoppen. Onze penningmeester Sandra Zijl heeft het bestuur eerder dit jaar verlaten.
Tijdens de algemene ledenvergadering volgend jaar februari gaan wij ze allemaal nog bedanken voor hun inzet. Maar ook willen we dan heel graag nieuwe bestuursleden verwelkomen! Want met de vier bestuursleden die overblijven is het bestuur te klein. Wij zijn daarom op zoek naar fris bloed in het bestuur. De taken worden zoveel mogelijk verdeeld, waardoor de druk op een bestuurslid niet heel hoog hoeft te zijn. We willen het samen doen! 
Heb jij interesse, neem dan contact op met 1 van de bestuursleden, de train(st)er of mail naar secretariaat@balansbedum.nl.

---

Vrijwilligers gezocht

Naast het bestuur willen wij nu ook gaan werken met commissies. Zo vergroten wij de betrokkenheid onder de leden en wordt de druk op de bestuursleden wat minder groot. Samen met deze commissies zijn wij in staat om meer te kunnen organiseren/ondernemen. Zonder hulp is het voor ons niet mogelijk om alles te organiseren wat wij graag zouden willen voor de leden.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende commissies:

• Kamp voor de jeugdleden

• Uitvoering (waarschijnlijk in november 2018)

• Wedstrijdcommissie (periode maart - mei 2018)

• Paasbrodenactie

• Grote Clubactie

Heb jij interesse, neem dan contact op met 1 van de bestuursleden, de train(st)er of mail naar secretariaat@balansbedum.nl.

 

---
---

Groepsouder

Op scholen kennen we het begrip al: een klassenouder. Ook wij willen zo'n ouder gaan introduceren. De groepsouder. Deze ouder peilt regelmatig even de gang van zaken bij de desbetreffende groep en is de contactpersoon tussen de groep en het bestuur. Een groepsouder kent vaak ook andere kinderen en ouders van deze kinderen uit de groep. Dit maakt het gemakkelijker om zaken met elkaar te bespreken en om activiteiten gezamenlijk op te pakken.
Wil jij groepsouder zijn, neem dan contact op met 1 van de bestuursleden, de train(st)er of mail naar secretariaat@balansbedum.nl.

---

Grote Clubactie

De Grote Clubactie was dit jaar een groot succes. Wij verklappen nog niet alles, maar zijn héél trots op het resultaat! Woensdag 13 december gaan wij onze topverkopers persoonlijk bedanken. Wij hopen dat in ieder geval iedereen die 20 loten of meer heeft verkocht om 18:00 uur in de gymzaal aanwezig kan zijn, zodat wij ze persoonlijk de tickets voor JUMP XL kunnen overhandigen. En heb jij meer dan 10 loten verkocht, dan maak jij ook kans op een ticket voor JUMP XL!
Graag tot ziens op woensdag 13 december om 18:00 uur.

---

Kijklessen

Deze week en volgende week maandag zijn de kijklessen. Jouw ouders mogen dan tijdens jouw les kijken. Een mooie mogelijkheid om te laten zien wat je tijdens de lessen doet en wat je hebt geleerd.

---

SportMix

Na het opstarten van Freerunning hebben veel jongens de overstap gemaakt naar deze groepen. Ook is een aantal jongens gestopt met jongensgym. Wij hebben de afgelopen maanden geprobeerd een nieuwe groep op te zetten: SportMix. Helaas heeft dit niet voldoende leden opgeleverd om hiermee door te kunnen gaan. Daarom is besloten om in het nieuwe jaar te stoppen met deze lessen. We willen kijken of er na de zomervakantie 2018 weer animo is voor deze groep.

---

Seniorengym Onderdendam

In het najaar kwam bij SV Balans het verzoek binnen of wij ook seniorengym in Onderdendam zouden willen geven. De sportcoach van Bedum, Rick Abbas, had daar een gym clinic gegeven en was voor een groep enthousiaste senioren op zoek naar een permanente invulling. Zoals op onze website staat aangegeven, staan wij altijd open voor nog meer sporten en willen wij graag meehelpen deze nieuwe sportactiviteit op te zetten. Onze trainster Christien Ensing is daarom in november begonnen met een senioren gym-groep in Onderdendam.

---

Wedstrijden 2018

In 2018 kunnen de leden ook weer meedoen met wedstrijden. Dit zijn er in ieder geval twee. In februari is de Regiowedstrijd in Uithuizen. Hiervoor kan je je niet meer inschrijven. Wij doen met ongeveer 40 turnsters mee.

Op zaterdag 19 mei zal onze eigen wedstrijd plaatsvinden. Er zijn nu al 5 verenigingen die hebben aangegeven mee te willen doen. Wij verwachten daarom weer een groot aantal deelneemsters en een mooie wedstrijddag. En dit jaar willen we ook kijken of we gebruik kunnen maken van een mooie turnvloer, zodat de vloeroefeningen nog beter tot hun recht komen.

Om de wedstrijd te kunnen organiseren zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers voor:

• Organisatie (lid van de wedstrijdcommissie)

• Klaarzetten toestellen

• Opruimen toestellen

• Catering

Ben jij beschikbaar, neem dan contact op met 1 van de bestuursleden, de train(st)er of mail naar secretariaat@balansbedum.nl.

---

Nieuw turnpakje

De verkiezing is geweest en het nieuwe clubpakje voor de komende jaren is bekend! Het gekozen pakje is de rechter op de afbeelding hieronder (gedragen door Kirsten) In januari krijgt iedereen de mogelijkheid om een pakje te passen voor de juiste maat. Tijdens de wedstrijd in Bedum zullen we dan onze nieuwe turnpakjes presenteren.
Vanuit het bestuur is besloten dat wij een eenmalige kortingsactie aanbieden. Door de vereniging zal de eerste ronde worden besteld. Iedereen die vóór 17 februari een pakje bestelt krijgt een korting van 25%.
Na deze eerste bestelronde dienen de leden de pakjes zelf te bestellen via de website van de leverancier. Dan is er geen sprake meer van korting.

---

Activiteiten 2018

Naast het organiseren van een eigen wedstrijd willen we in 2018 meer activiteiten aanbieden. Het betreft hier:

• een uitje naar JUMP XL voor de jeugdleden

• een uitje naar Ballorig (of iets soortgelijks) voor de peuters en kleuters

• turnen in de turnhal in Leek voor de deelneemsters aan de wedstrijd

• verenigingskamp

• uitvoering

• Nijntje beweegdiploma

Zoals hierboven beschreven kunnen wij als leiding en bestuur dit niet allemaal alleen organiseren. Wie wil ons meehelpen om bovenstaande activiteiten te organiseren en/of wil plaatsnemen in de commissie voor het verenigingskamp en/of de commissie voor de uitvoering?
Samen kunnen we er mooie activiteiten van maken.

Heb jij interesse, neem dan contact op met 1 van de bestuursleden, de train(st)er of mail naar secretariaat@balansbedum.nl.

---
Sponsor SV Balans met SponsorKliks

 

Sponsor ons met jouw internetaankoop!

Dankzij de hulp van onze leden hebben wij al een heel mooi bedrag gekregen van SponsorKliks. Er is bijna €550,- aan ons uitbetaald.

Een eenvoudiger manier van sponsoren is er niet. Of je nu bijvoorbeeld een vakantie wilt boeken of kleding wilt kopen, wanneer je dit doet via de link van SponsorKliks krijgt SV Balans commissie. Er zijn veel webwinkels aangesloten. Op onze website en onderaan elke nieuwsbrief staat een link naar SponsorKliks.

Sponsor jij ons ook? Het is een kleine moeite en voor SV Balans directe inkomsten.

---

Wij hopen dat jij deze nieuwsbrief met plezier hebt gelezen. Bestuur en leiding wenst iedereen een mooie vakantie, fijne kerstdagen en een gelukkig en sportief 2018!

 

Met sportieve groet, 

Bestuur en leiding SV Balans

---