Seniorengym en recreatief heren volleybal bij SV Balans

De aandacht voor gezond leven en bewegen neemt toe. We zitten te veel en 31% van de wereldbevolking voldoet niet meer aan de minimale norm van bewegen. Wie onvoldoende beweegt, wordt eerder ziek: lichamelijk én geestelijk. En wie ziek is, wordt sneller beter door vooral te blijven bewegen. Dat lichamelijke activiteit belangrijk is voor je gezondheid was al bekend, maar het wordt steeds duidelijker hóe belangrijk. Dit geldt zeker ook voor de senioren. Zij krijgen vaker last van spieren en gewrichten. Extra belangrijk om in beweging te blijven!

Bij SV Balans kunnen senioren in beweging komen én blijven. Er zijn gymnastiek/ sport en spel lessen die zijn afgestemd op 50-plussers. Dit betekent niet dat ze saai en statisch zijn. Integendeel, de lessen zijn gezellig en er wordt gewerkt op muziek en vaak ook met sport- en spelmaterialen. Het hele lichaam komt hierbij aan bod. Ook als u 80-plus bent zijn deze lessen zeer geschikt. Op de dinsdag zijn er drie verschillende groepen, elk op een eigen niveau.

Op vrijdagavond wordt door een aantal enthousiaste heren gevolleybald. Het gaat hierbij om het plezier van het spel en het samen sportief bezig zijn, maar een knap punt scoren blijft ook een goed gevoel geven! Het is een gezellige groep, die heel graag nieuwe leden verwelkomt.

Voor vele senioren speelt het sociale aspect een enorme rol. Het motiveert hen als ze in een groep kunnen bewegen. Naast bewegen is gezelligheid heel belangrijk! Van de huidige groepen weten we dat de lachspieren ook goed getraind worden.

SV Balans biedt de mogelijkheid om de hele maand oktober gratis kennis te maken met de verschillende lessen. De huidige leden en trainers zien u graag!

Blijf bewegen bij SV Balans en word met vreugde en plezier een dagje ouder!