SV balans is een actieve en brede sportvereniging in Bedum waar wekelijks zo’n 185 mensen hun sport beoefenen. Doel van de vereniging is het aanbieden van verschillende binnensporten zoals: ouder en kind/ peutergym, kleutergym, turnen, freerunning, dans, 50+ gym en heren recreatief volleybal.
In de maand september biedt SV Balans de mogelijkheid om kennis te maken met deze sporten. Opgeven is niet nodig. Iedereen is van harte welkom en kan kosteloos meedoen. Een mooie manier om te ontdekken of de sport bij je past.

Ouder en kind/peuter gym en Kleutergym:
Bij peutergym en kleutergym worden kinderen spelenderwijs vertrouwd gemaakt met bewegen zoals klimmen, rollen, gooien, vangen, springen, balanceren. Naast het bewegen leren ze te luisteren naar elkaar, wachten op je beurt, zelfstandig aan een oefening werken, samenwerken/samenspelen, etc.

Turnen:
Bij de turnlessen staat het turnen op de toestellen centraal, zoals de balk, de spanbrug, de sprong en de vloer. Na het leren van de koprol, handstand en radslag op de lange mat komen ook meer uitdagende oefeningen aan bod, zoals een overslag, flik flak en zelfstandig salto’s maken. Hierbij wordt gekeken naar het niveau van het kind. Maar plezier staat voorop!

Jongensgym:
Door te trainen wordt je sterker, leniger en krijg je meer conditie. Jongensgym is een sport met uitdagingen en is heel spectaculair. Iedere jongen kan mee doen. Je hoeft niet gelijk een ster te zijn, het gaat er om dat je het leuk vindt. Een les bestaat uit conditie-, kracht- of lenigheidsoefeningen (warming-up), soms turnen op toestellen en als afsluiting een leuk spel.

Freerunning:
Freerunning is een spectaculaire sport. Je verplaatst je zo soepel en zo snel mogelijk over allerlei obstakels. Buiten zijn dat bijvoorbeeld muren, banken en relingen. Maar ook binnen in de zaal kan een uitdagend parcours worden uitgezet. Als Freerunner maak je de mooiste sprongen, swings en flips. Daarom is Freerunning zo gaaf om te doen!

SV Balans ziet jou graag bij 1 van de open lessen!