Zaterdag 28 mei vond de tweede wedstrijd plaats van drie onderlinge wedstrijden in competitieverband. Deze keer was de organisatie in handen van SV Balans en werd er door ongeveer 100 turnsters in Sporthal de Beemden gestreden om de medailles. SV Balans was goed vertegenwoordigd met 35 turnsters.

De jongste turnsters moesten vroeg opstaan deze dag. Om 8:30 uur werd de eerste oefening geturnd.
Jasmijn Damminga, Ruth Weerd, Noemi Santos, Sophie de Lange, Elise Favre, Jolien Groenewegen en Evy Dijkstra zijn dit seizoen begonnen met wedstrijd turnen. Ruth was, net als bij de vorige wedstrijd in Appingedam, zeer succesvol. Met een zeer mooie oefening op de brug stond ze ook dit keer weer op de hoogste trede van het podium. Evy wist te eindigen op een mooie derde plaats. Zij behaalde haar beste resultaat met de oefening op vloer.

In het tweede wedstrijdblok ook een ‘nieuwkomer’ van SV Balans in het wedstrijd turnen. Eline Zuidema kon haar 1e plaats van de vorige keer deze keer niet herhalen, maar zij turnde wel een mooie wedstrijd!. De sprong was haar beste onderdeel.

Goede resultaten voor SV Balans ook in het derde wedstrijdblok. Daniek Wierenga turnde naar een prachtige eerste plaats. Met een zeer hoge score op balk wist zij iedereen achter zich te laten. Een knappe prestatie, want ook Daniek doet dit seizoen voor het eerst mee aan wedstrijden.
Sarah Visser en Nienke Haak, die ook dit seizoen hun eerste wedstrijden turnen, kwamen nog net wat te kort om op het podium te komen. Nienke was in haar groep wel de beste bij sprong terwijl Sarah op de vloer de andere turnsters achter zich liet.

In het vierde wedstrijdblok kwamen de meer ervaren turnsters in actie.
Een mooi resultaat voor Monique Urbach. In Appingedam werd zij zesde, nu stond ze op het podium met een knappe tweede plaats.
Laura Boomsma liet zien, dat ook in wedstrijd turnen een plaats beslist kan worden op een paar honderdsten verschil in punten. Met maar 0.05 punt meer wist ze op de tweede plaats te eindigen.
Constant in hun prestaties zijn Kirsten Vliem en Julia Datema. Net als de vorige keer behaalden de vriendinnen ook deze wedstrijd de eerste en tweede plaats.
Jantine Kruiger turnde zich ook in Bedum naar de tweede plaats.

Aan het einde van de wedstrijddag bedankte voorzitter Menne Vliem de juryleden en alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. SV Balans heeft met veel plezier deze wedstrijd georganiseerd en is trots op het resultaat van alle turnsters. Zij kregen allemaal een diploma en (goed gedaan) medaille mee naar huis.

De laatste wedstrijd zal op 18 juni in Loppersum (i.s.m. LSV Loppersum) plaatsvinden.
Daar zal duidelijk worden welke turnster in haar categorie het beste gepresteerd heeft in deze competitie. Een extra kans op eremetaal!

Nieuwsgierig naar de foto’s? Klik hier.

Groepsfoto