Wedstrijdverslag turnwedstrijd Bedum 19 mei 2018

Wij kijken terug op een fantastische wedstrijddag! De eerste wedstrijd in onze nieuwe turnpakjes. Wat zag iedereen er prachtig uit!. Fijn dat we veel positieve reacties hierop hebben mogen ontvangen. Daarnaast waren we er als organisatie ook erg trots op dat de turnsters dit jaar konden turnen op een echte turnvloer.

Zo’n mooie dag organiseren lukt echt niet zonder hulp van vrijwilligers. Wij zijn ontzettend blij dat er zoveel mensen hebben geholpen. Heel erg bedankt!!

Tijdens de wedstrijd heeft 1 van de turnsters van SVU een ongelukkige sprong gemaakt in het laatste wedstrijdblok. Zij was uit voorzorg per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wij hebben bericht ontvangen dat alles goed met haar gaat en dat ze nu alleen spierpijn heeft.
Hierbij een kort wedstrijdverslag en enkele foto’s. De podiumfoto’s zijn van Johan Kruiger en de groepsfoto’s van Martine Boomsma.
Overige foto’s volgen zo snel mogelijk op deze website.

Groep 1, Baan 1

In de vroege ochtend kwamen de jongste turnsters naar de sporthal. Een enkele turnster is nog niet zo lang lid, andere deden al vaker mee. Maar spannend blijft het. Twaalf turnsters van SV Balans kwamen in actie. Bij Mini Instap R2 wist Esther Kooij op de derde plaats te eindigen. Dit behaalde ze vooral door twee mooie sprongen. Julie van Dijk werd vierde. Ze lag op koers voor een podiumplaats, maar helaas ging haar balkoefening net wat minder goed. Amber Kerkhof werd zevende. Haar beste onderdeel was vloer, waarop ze als vierde eindigde.

Groep 1, Baan 2

Bij Mini Instap D3 werd Liese Vogel 4e. Haar beste oefeningen waren de sprong en brug. Op deze twee onderdelen behaalde ze de 3e plaats. Leonie Zijl werd 6e. Zij liet een knappe balkoefening zien en werd daarop 3e. Een 11e plaats was er voor Yvonne Ubels. Een mooi cijfer op sprong bracht haar tot een 4e plaats op dat onderdeel. Roanne van der Sluis eindigde op een 14e plaats. Haar beste oefening was op de brug.  
        

Robine Dijkhuis kwam net iets te kort voor een podium plaats bij Pre Mini Instap R3. Ze eindigde op de 4e plaats. Zij turnde vier nette oefeningen. Katie Favre werd 1e op vloer en 3e op sprong wat haar bracht tot een 6e plaats in het eindklassement. Lenthe Scholma had het zelfde puntenaantal op vloer als Katie en Lenthe was ook de beste op sprong. Jammer dat de balkoefening wat minder goed ging anders had een podiumplaats erin gezeten. Ze werd nu keurig 9e. Lieke Gollnau eindigde op de 12e plaats. Vloer en sprong waren haar beste oefeningen waarop ze als 5e eindigde. Luna Mers  werd 3e op sprong en brug en 13e in het eindklassement.  

Groep 2, Baan 1

In de tweede groep kwamen 8 SV Balans turnsters in actie. Marloes Datema was bij Instap D2 op sprong de beste en eindigde na alle oefeningen als 7e. Helaas is hier geen foto van.

Bij Mini Instap D2 werd Dione Gerdes 2e. Op balk liet ze de andere turnsters achter zich.

Elin van Dijk turnde zich bij Pupil 2 D2 naar een 2e plaats. Zij scoorde vooral goed op haar brugoefening. Spannend was het wie 3e zou worden. Nicole Zijl had net 0.05 meer punten dan plek 4. Dit dankte ze aan een goede spong en balkoefening.

Groep 2, Baan 2

Een mooie 1e plaats bereikte Dagmar Niemeijer in categorie Jeugd 2 F2. Zij was op 3 van de 4 onderdelen de beste. Marissa Urbach werd 4e. Op brug turnde zij haar beste oefening. Op de 5e plaats eindigde Sarah Visser. Zij turnde 4 nette oefeningen.

Anneke Kruiger mocht het in haar wedstrijd opnemen tegen twee tegenstandsters. Zij was de beste op de vloer en eindigde keurig als 2e in het eindklassement.

Groep 3, Baan 1

Twee SV Balans turnsters in categorie Pupil 1 D2. Jasmijn Damminga wist 2e te worden op brug en vloer. In totaal eindigde ze net naast het podium op een 4e plaats. Amie Shaya werd 15e. Haar favoriete onderdelen op deze wedstrijd waren vloer en brug.

Groep 3, Baan 2

Kirsten Vliem begon niet zo goed als gehoopt aan de wedstrijd. Ze viel een aantal keren van de balk. Maar ze herpakte zich knap en wist als eerste te eindigen op de overige onderdelen en in het eindklassement.

Junior E en senior E streden samen om de medailles. Laura Boomsma probeerde deze wedstrijd een nieuwe sprong, dat goed uitpakte. Ook haar andere oefeningen waren stabiel, wat haar een 2e plaats opleverde. Jantine Kruiger pakte haar punten voornamelijk op de vloer. Na een aantal wedstrijden naast het podium stond zij nu stralend op de 3e plaats.

Anne-Lynn Koenes liet zien dat ze op de balk goed uit de voeten kan. Ze eindigde op dat onderdeel als 1e. In het eindklassement werd ze 2e.

 

Groepsfoto’s:

   

Uitslagen:
Groep 1, baan 1
Groep 1, baan 2
Groep 2, baan 1
Groep 2, baan 2
Groep 3, baan 1
Groep 3, baan 2