Kleutergym en ouder en kind/peutergym

Tijdens de peutergym & kleutergym bieden wij verschillende grondvormen van bewegen aan. Grondvormen van bewegen zijn: klimmen, rollen, duikelen, zwaaien, schommelen, gooien, vangen, springen, rennen, balanceren. Deze vormen van bewegen bieden wij spelenderwijs aan, waarbij wij ingaan op de belevings-/en fantasiewereld van de kinderen. Er wordt gewerkt in verschillende vakken in de gymzaal, zodat wij meerdere vormen van bewegen kunnen behandelen in één les. Hierbij richten wij ons op de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van de kinderen: luisteren naar elkaar, wachten op je beurt, zelfstandig aan een oefening werken, samenwerken/samenspelen, etc.

Wij proberen de kinderen uit te dagen om zelf dingen te gaan ontdekken en we geven ze een stukje zelfstandigheid mee. Ook zijn de situaties zo ingericht dat de kinderen uitgedaagd worden om te leren. Vaak werken wij ook met een beloningssystheem met daarbij behorende thema’s: sinterklaas, kerst, pasen, etc.

Succesbeleving van de kinderen vinden wij ook erg belangrijk. Daarom zorgen wij ervoor dat de kinderen in alle situaties, elk op hun eigen niveau, succesjes kunnen behalen. Dit doen wij allemaal in een veilige en ontspannen sfeer waarbij plezier in het bewegen voorop staat.

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen?

Je bent van harte uitgenodigd om op een donderdagmiddag vrijblijvend langs te komen in de gymzaal aan de Vlijt (de eerste twee proeflessen zijn gratis).

De peutergym is voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 2 t/m 4 jaar.

De kleutergym is voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 4 t/m 6 jaar.

Tot dan