Bij de regiowedstrijden in Uithuizen kwamen 34 turnsters van SV Balans in actie. In totaal werden negen medailles mee terug genomen naar Bedum.

In een groot deelnemersveld van 25 turnsters kwamen in de vroege ochtend drie SV Balans turnsters in actie voor mini instap niveau R2. Julie van Dijk werd negende. Op de vloer scoorde ze 11,70 punten, de derde score in deze groep. Amber Kerkhof werd 16e en Mirte Berends 20e.
Ook veel deelneemsters bij Mini Instap niveau D3. Maar liefst 8 van de 20 turnsters kwamen uit voor SV Balans. Veel meisjes deden voor de eerste keer mee. Leonie Zijl turnde een constante wedstrijd en kwam daarmee uit op een 8e plaats. Lenthe Scholma was onze jongste deelneemster met jaar 5 jaar oud. Zij werd 11e, samen met Luna Mers, Robine Dijkhuis en Katie Favre. Een 12e plaats was er Rozemarijn van Dis. Liese Vogel en Lieke Gollnau eindigden op een 14e en 15e plaats.
Bij mini instap D2 waren er drie deelneemster. Dione Gerdes turnde zich naar een 1e plaats. Zij pakte de winst op de balk. Imke Rosing werd keurig 2e, mede dankzij een goede vloer oefening.

 

Om half 11 begonnen acht SV Balans turnsters aan hun wedstrijd. In totaal achttien deelneemsters bij Instap niveau D2. Helaas geen prijzen voor onze turnsters. Vera Sharma, Evy Dijkstra, Marloes Datema en Jade Scholma deden een nette vloeroefening en sprong, maar kwamen op de balk en brug te kort om mee te doen voor de prijzen.
Ruth Weerd turnde een mooie wedstrijd. Met een prachtig puntentotaal van 49 punten stond ze met haar gouden medaille te glunderen op het podium.
Negen deelneemsters bij Pupil 1, niveau D2. Jasmijn Damminga haalde de tweede plaats. Een nette 6e en 8e plaats was er voor Inda Spakman en Elise Oostinga. De drie meiden turnden op vloer hun beste onderdeel. Balk lijkt ook voor deze turnsters niet favoriet.

Na de lunch lieten negen SV Balans turnsters zien wat ze in hun mars hadden. Bij pupil 2 niveau D2 kwam Elin van Dijk 5 honderdste te kort voor een podiumplaats. Ze turnde vier mooie oefeningen. Nicole Zijl had vooral twee mooie sprongen en wist daarmee op de 8e plaats te eindigen.
Er werd door de dertien turnsters bij Jeugd 1 niveau D2 goed geturnd. Mirte Geurink eindigde in deze groep op plaats 8, Aya Muli op plaats 13.
Kirsten Vliem had helaas geen tegenstanders in haar niveau. Ze turnde vooral een mooie brug- en vloeroefening waarvoor ze ook vanaf de tribune veel complimenten kreeg.
Faith Nanyunja turnde zich naar een vijfde plaats bij jeugd 2 niveau H. Haar beste oefening liet ze zien op de vloer.
Bij niveau Jeugd 2, niveau F waren er drie SV Balans turnsters. Helaas kwamen ze niet in de buurt van een gouden medaille, maar Dagmar Niemeijer wist wel knap beslag te leggen op het zilver. Sarah Visser werd vlak daarachter derde en Marissa Urbach sloot de rij met een 4e plaats.

Einde middag kwamen de oudere turnsters in actie. Hierbij haalde Laura Boomsma een 2e plaats door vooral een mooie vloer- en brug oefening. Heel erg blij was Marit Dwarshuis met haar tweede plaats. Deze wist ze mede te halen dankzij een prachtige vloeroefening. Ook kwam Anne-Lynn Koenes op het podium die vlak achter Marit op de 3e plaats eindigde.
Helaas kwam Jantine Kruiger bij Senior Niveau E niet in aanmerking voor een medaille. Ze eindigde als 6e. Wel was ze in haar niveau veruit het beste op sprong.

We kijken terug op een prachtige wedstrijddag en zijn enorm trots op onze turnsters. SV Balans kijkt uit naar haar eigen wedstrijd in Bedum, waar acht verengingen aan mee gaan doen.

Klik hier voor alle uitslagen.

Benieuwd naar alle foto’s? Klik hier.