Open LESMAAND in september bij SV Balans
GRATIS KENNISMAKEN MET JONGENSGYM, TURNEN, FREERUNNING, PEUTER- EN KLEUTERGYM

 SV balans is een actieve en brede sportvereniging in Bedum waar wekelijks zo’n 170 mensen hun sport beoefenen. Doel van de vereniging is het aanbieden van verschillende binnensporten zoals: ouder en kind/ peutergym, kleutergym, turnen, freerunning, 50+ gym en heren recreatief volleybal. Na de vakantie starten we ook een nieuwe groep voor jongensgym!

Van maandag 10 september tot en met vrijdag 28 september biedt SV Balans de mogelijkheid om kennis te maken met de sporten voor de jeugd. In oktober is dit voor de senioren. Opgeven is niet nodig. Iedereen is van harte welkom en kan kosteloos meedoen. Een mooie manier om te ontdekken of de sport bij je past.

Type lesDag & Tijdstip
Jongensgym (6 t/m 12 jaar) NIEUW!Maandag 15:30 uur tot 16:30 uur
Turnen mini instap (5 t/m 7 jaar)Maandag 16:30 uur tot 17:30 uur
Turnen mini instap (5 t/m 7 jaar)Maandag 17:30 uur tot 18:30 uur
Turnen instap (8 jaar)Maandag 18:30 uur tot 19:30 uur
Turnen pupil en jeugd 1 (9 tot 11 jaar)Dinsdag 16:30 uur tot 18:00 uur
Turnen jeugd 2 (11 jaar en ouder)Dinsdag 18:00 uur tot 19:30 uur
KleutergymDonderdag 15:30 uur tot 16:15 uur
Ouder en kind/peutergymDonderdag 16:15 uur tot 17:00 uur
Freerunning (8 t/m 11 jaar)Donderdag 17:15 uur tot 18:15 uur
Freerunning (vanaf 12 jaar)Donderdag 18:15 uur tot 19:15 uur

Jongensgym:
We gaan starten met een nieuwe groep! Door te trainen wordt je sterker, leniger en krijg je meer conditie. Jongensgym is een sport met uitdagingen en is heel spectaculair. Iedere jongen kan mee doen. Je hoeft niet gelijk een ster te zijn, het gaat er om dat je het leuk vindt. Een les bestaat uit conditie-, kracht- of lenigheidsoefeningen (warming-up), soms turnen op toestellen en als afsluiting een leuk spel. 

Turnen:
Bij de turnlessen staat het turnen op de toestellen centraal, zoals de balk, de spanbrug, de sprong en de vloer. Na het leren van de koprol, handstand en radslag op de lange mat komen ook meer uitdagende oefeningen aan bod, zoals een overslag, flik flak  en zelfstandig salto’s maken. Hierbij wordt gekeken naar het niveau van het kind. Maar plezier staat voorop! Voor de kinderen die dat willen is er een paar keer per jaar een mogelijkheid om mee te doen aan een wedstrijd. 

Ouder en kind/peuter gym en Kleutergym:
Bij peutergym en kleutergym worden kinderen spelenderwijs vertrouwd gemaakt met bewegen zoals klimmen, rollen, gooien, vangen, springen, balanceren. Naast het bewegen leren ze te luisteren naar elkaar, wachten op je beurt, zelfstandig aan een oefening werken, samenwerken/samenspelen, etc. 

Freerunning:
Freerunning is een spectaculaire sport. Je verplaatst je zo soepel en zo snel mogelijk over allerlei obstakels. Buiten zijn dat bijvoorbeeld muren, banken en relingen. Maar ook binnen in de zaal kan een uitdagend parcours worden uitgezet. Als Freerunner maak je de mooiste sprongen, swings en flips. Daarom is Freerunning zo gaaf om te doen voor jongens en meiden!

SV Balans ziet jou graag bij 1 van de open lessen!