Zaterdag 9 februari was de Regiowedstrijd in Uithuizen. Van SV Balans deden 30 turnsters mee. In een deelnemersveld van ruim 170 turnsters van 9 verschillende verenigingen werd er gestreden om de medailles.

Bij mini instap niveau D3 kwamen 5 turnsters in actie. Lieke Gollnau en Anouk Slager turnden vier mooie oefeningen en kwamen hiermee tot een 8e en 9e plaats. Chaylynn Bosch liet een prachtige sprong en vloeroefening zien. In het totaalklassement leverde dit een 11e plaats op. Lisa Spakman werd op balk knap tweede, in het totaalklassement 12e. Lena Middel haalde ook haar beste resultaat op de balk en eindigde als 13e.

Bij mini instap niveau D2 waren er 8 deelneemsters, waarvan 2 van SV Balans. Emma Bijzet was op 3 van de 4 onderdelen de beste en pakte dan ook ruim de 1e plaats! Heel bijzonder dat Rozemarijn van Dis op alle onderdelen een zelfde score haalde (11,90). Dit resulteerde in een knappe 3e plaats. Robine Dijkhuis werd gedeelde derde op de balk en eindigde als 6e in het eindklassement.

Vier Balans turnsters kwamen in actie bij instap niveau D3. Helaas geen medailles. Drie meiden lieten zien dat hun sprong hun beste onderdeel is deze wedstrijd. Julie van Dijk liet haar beste oefening op brug zien. Zij eindigde op een mooie zesde plaats. Amber Kerkhof werd 12e, Noa Posthuma 13e en Mirte Berends 15e.

Een 5e plaats was er voor Liese Vogel bij Instap niveau D2. De meeste punten scoorde ze op het onderdeel sprong.

Helaas had Dione Gerdes geen tegenstandsters bij Instap niveau D1. Ze had hoge punten voor haar sprong en brugoefening en haalde in totaal een mooie score van 45,30 punten.

Van de 10 deelneemster bij Pupil 1 niveau D2 was Evy Dijkstra de enige turnster voor SV Balans. Met een mooie oefening op vloer werd ze gedeelde 2e. Ook haar sprong was goed. In het eindklassement werd ze 9e.

Ruth Weerd was op drie van vier onderdelen derde, maar door een iets mindere vloeroefening eindigde ze net naast het podium bij Pupil 1, niveau D1. Yasmin Löhr turnde juist haar beste oefening op de vloer. Ze eindige op een 5e plaats.

Erg jammer dat de vloeroefening van Jasmijn niet zo goed lukte. Maar ze liet op brug zien dat ze daar de beste op is! In het totaalklassement werd ze 3e. bij pupil 2 niveau D1.

Twee Balans turnsters op het podium bij jeugd1, niveau D1. Beide turnsters turnde hun beste oefening op de brug. Voor een volgende wedstrijd kan er op vloer nog winst behaald worden voor een nog betere score. Anneke Kruiger werd 1e, Elin van Dijk 2e.

Een knappe 1e plaats voor Dagmar Niemeijer bij junior niveau suppl. D. Ze werd 1e op vloer, maar haar beste oefening was brug. Marissa Urbach was nog net ietsje beter op brug en behaalde op dat onderdeel de1e plaats. In het eindklassement werd ze 2e. Sarah Visser eindigde naast het podium op de 4e plaats en Nienke Haak werd 6e.

Kim Bolhuis haalde goud bij Senior niveau Suppl. H. Op alle onderdelen was ze de beste.

Een overtuigende 1e plaats voor Anne-Lynn Koenes bij Senior niveau Suppl. F. Op de mat moest ze Marit Dwarshuis voor laten gaan, maar op de andere onderdelen was ze de beste. Vooral op brug pakte ze de winst. Marit eindigde op een 4e plaats. Met een beter gelukte balkoefening was een podiumplaats voor haar ook zeker haalbaar geweest!

Marlene Hoorn eindigde op een 5e plaats bij Senior niveau Suppl. E. Ze had een prachtige score op brug, maar liet het helaas liggen op balk. Jantine Kruiger was de beste op balk en turnde zich naar het zilver in het eindklassement,

Het was een gezellige en geslaagde dag! We kijken met heel veel plezier terug op deze wedstrijd. Alle turnsters hebben goed hun best gedaan en mooie oefeningen laten zien. Daar mogen zij en hun trainers echt trots op zijn.

Klik hier voor de uitslagen.