Beste sporters, ouders en/of verzorgers,

Via deze nieuwsbrief informeert het bestuur van SV Balans alle leden over de actuele stand van zaken tijdens deze Coronacrisis. Het is een bijzondere periode voor ons allemaal, ook voor onze vereniging.

Vanaf 29 april mogen kinderen onder bepaalde voorwaarden weer (buiten) sporten. Kinderen t/m 12 mogen vanaf 29 april buiten sporten zonder 1,5 meter regel. Jeugd van 13 t/m 18 mogen alleen buiten sporten als ze 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Omdat het een bijkomende voorwaarde is dat we geen gebruik mogen maken van de materialen uit de zaal is het bestuur druk aan het onderzoeken welke sporten we als vereniging dan wel kunnen aanbieden met deze maatregelen. Voor een vereniging als de onze is dat een stuk lastiger dan bijvoorbeeld een voetbalclub. Ouder- en peutergym is in onze ogen niet mogelijk, net zo min als ouderensport en heren-volleybal. Voor freerunning en turnen zijn er wellicht mogelijkheden.

Als we iets kunnen aanbieden zouden de lessen meer om het bewegen gaan dan om het daadwerkelijk turnen of freerunnen. Ook met de opgelegde beperkingen betekent dit voor (een deel van) de leden een betere optie zijn dan dat het nu het geval is.

We zijn ervan overtuigd dat de mogelijke lessen geen doorgang kunnen vinden zonder ondersteuning van ouders en/of vrijwilligers i.v.m. de organisatie en toezicht tijdens de lessen. Daarnaast zijn we afhankelijk van de gemeente. We zullen mogelijke plannen eerst ter goedkeuring aan de gemeente moeten voorleggen en dan vragen naar de beschikbaarheid van een openbare plaats in Bedum waar de lessen zouden kunnen worden gegeven.

In het kort: de komende week zijn er nog geen alternatieven omtrent het buiten sporten door onze vereniging.

Het zou prettig zijn als leden en ouders/verzorgers met ons mee denken over mogelijkheden en oplossingen om het sporten zo snel mogelijk weer veilig te kunnen oppakken. Wil je meedenken en/of wil je helpen met organiseren en toezicht houden? Dan ontvangen we graag je reactie vóór 7 mei a.s. via de mail: info@balansbedum.nl.

Alvast bedankt voor uw begrip en hulp.

Met vriendelijke groet,

Bestuur SV Balans
Ab Bolt
Antje Datema
Klaasjan Haitsma