Goede resultaten voor turnsters SV Balans bij Regiowedstrijd Uithuizen

Zaterdag 4 maart kwamen bijna 40 turnsters van SV Balans in actie bij hun eerste wedstrijd in 2017. Ze namen deel aan de regiowedstrijden in Uithuizen, waar 11 verenigingen aan meededen met in totaal ruim 240 deelnemers.

De dag startte vroeg. Om 8:00 uur konden de jongste deelneemster beginnen met het inturnen. Voor ruim tien jonge meiden was dit hun eerste wedstrijd. Ze hebben de afgelopen maanden heel goed geoefend om de oefeningen onder de knie te krijgen. Maar wanneer je dan voor de jury staat en je het geleerde in praktijk moet brengen, is dat toch best spannend. Nova Mers wist haar eerste wedstrijd om te zetten in een knappe zilveren medaille. Ruth Weerd turnt dit jaar voor het tweede seizoen. Net als voorgaande wedstrijden pakte ze ook deze wedstrijd de eerste plaats. Daniek Wierenga is al meer ervaren en turnt wedstrijden op landelijk niveau. Deze wedstrijd turnde ze ook mooie oefeningen en was daarmee de beste in haar categorie.

In het tweede wedstrijdblok wisten vier van de zes SV Balans deelneemsters prijzen in de wacht te slepen: Goud was er voor Anneke Kruiger, Kirsten Vliem en Eline Zuidema. Anoek Harkema nam een bronzen medaille mee naar huis.

Na de lunch was het de beurt aan zeven Balansmeiden om zich te meten met de andere turnsters. Het publiek kon ook nu weer kijken naar mooie oefeningen op de vier verschillende onderdelen: spanbrug, vloer, sprong en balk. Bij de prijsuitreiking zagen we Marissa Urbach een bronzen medaille in ontvangst nemen en Dagmar Niemeijer een zilveren.

De oudste turnsters startten aan het eind van de middag. SV Balans was in deze groep met vier meiden vertegenwoordigd. Anne-Lynn Koenes was erg blij met haar gouden medaille, die ze mede dankzij een prachtige balkoefening wist te veroveren. Voor het eerst bleef ze tijdens een wedstrijd na een losse koprol op de balk staan.

SV Balans kijkt terug op een lange, mooie wedstrijddag. Alle turnsters hebben op hun eigen manier een goede wedstrijd geturnd. De komende maanden zal er getraind worden om ook tijdens de volgende wedstrijd ( in eigen huis!) een knappe prestatie neer te zetten.

De uitslagen nog een rustig nalezen? Klik op onderstaande link:
Regio Wedstrijden Uitslagen Balans